Karin Ferner & Andreas Graveleij

Stora Hyttnäs i Sundborn

8-25 sept 2022
Tor-sön 11-17

En stämningsutställning med botten i sekelskiftet 1900 där vi ogenerat frossar loss i vackra blommor och galna föremål. Vår främsta inspiration har varit industrialismens överdåd och möjligheter att producera i stort sett vad som helst samt nationalromantikens natursvärmeri. När vi nu intar bergsmansgården Stora Hyttnäs vill vi ge besökarna en makalös upplevelse!

/Karin & Andreas

 

Biljettinformation:

Vuxen 150 kr. Barn upp till 15 år går in gratis i målsmans sällskap. Biljett köps på plats och betalas med Swish eller kontokort. Din Swish/betalnnig gäller som entrébiljett för dig hela dagen 11-17.

Huset kan ta emot ett begränsat antal besökare, så viss väntetid kan förekomma. Vi ber er att ha överseende med detta. På helgerna har caféet öppet och det går bra att fika inne eller ute i trädgården. Välkommen! 

 

Varmt välkomna till Stora Hyttnäs!

Linderdahlska stiftelsen, gläder sig verkligen åt att få härbärgera utställningen Makalöst sekelskifte – och minst lika mycket över det trevliga samarbetet med Karin Ferner och Andreas Graveleij. När vi för tre år sedan såg deras omvandling av Linnés bröllopsstuga till något fantasifullt och ”barockt” lyftes sinnena,  och vi började tänka att det skulle vara fantastiskt att få se något liknande på Stora Hyttnäs. Vi frågade –  och snart var samarbetet igång. Planerna började ta form,  en pandemi kom emellan, men nu är det dags.

Redan från början var vi  överens om att göra det här i glädjens och det goda samarbetets tecken. Fördelen med att arbeta helt på egen hand, utan vare sig stöd eller bidrag från något håll, är att man kan lägga all kraft på själva arbetet och vad man vill åstadkomma. För Stora Hyttnäs del har det inneburit att många frivilliga har engagerat sig för att kunna klara av de praktiska arrangemangen kring utställningen. Ni hittar oss som biljettförsäljare, museivärdar, i caféet, som brödbakare, trädgårdsarbetare, städare och möjliggörare av olika slag. För oss är det en verklig vitamininjektion att ta del av den förvandling i fantasins tecken som Karin och Andreas skapar. Dessutom stödjer de Stora Hyttnäs och verksamheterna här, genom att dela intäkterna från utställningen med oss. Stort Tack! Och stort tack till alla er som kommer och besöker utställningen. Vi hoppas att ni blir minst lika inspirerade som vi, och att ni också delar vår tillfredsställelse över att det går att hålla igång ett ställe som Stora Hyttnäs utan andra bidrag än frivilligt arbete.

Elisabeth Stjernberg/ Linderdahlska stiftelsen